Woning isoleren Glain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Glain? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als isolatie van de gevel en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Glain. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de bodem en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-glain-4000

 • Uitstekend rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Tevens geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4000
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Glain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Glain is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Glain kost doorgaans €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Je profiteert van circa €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Glain (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Glain kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar. Hieronder komen we met de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Glain. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€835
(€6900)
€960
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€235
(€1800)
€300
(€3450)
Spouwmuur€215
(€1550)
€540
(€2075)
€800
(€3500)
HR++ glas€190
(€2450)
€260
(€4200)
€450
(€4750)
isolatie glain 4000

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Glain?

Waarom zou ik mijn woning in Glain isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en geeft een besparing van €310 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Liège

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Liège meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Glain wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Glain voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Glain. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment