Woning isoleren Opitter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opitter? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als bodemisolatie of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Opitter. Denk aan topics als de spouw isoleren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-opitter-3960

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€168,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Opitter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Opitter is voordeling beginnend bij € 980 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Opitter kost +/- €5350. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13100. Daarmee bespaar je ong. €930 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog enkele populaire oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Opitter (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Opitter is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Op deze pagina check je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Opitter. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€815
(€7150)
€1090
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€290
(€1650)
€330
(€3100)
Spouwmuur€205
(€750)
€720
(€2200)
€930
(€3275)
HR++ glas€235
(€2650)
€310
(€3200)
€405
(€4550)
isolatie opitter 3960

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Opitter?

Waarom zou ik mijn woning in Opitter isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en geeft een besparing van €225, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Bree

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Bree aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bree
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Opitter wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Opitter voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Opitter. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment