Woning isoleren Achel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Achel? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie buitenkant gevel of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Achel. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en ventilatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-achel-3930

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteHamont-Achel
Postcode3930
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf vind je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Achel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Achel kan erg voordelig (al vanaf +/- € 720 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1975 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Achel kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. De besparing loopt op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Daarmee bespaar je ongeveer €970 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Achel (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Achel is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Achel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3200)
€755
(€5500)
€990
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€215
(€1800)
€345
(€2950)
Spouwmuur€350
(€1050)
€440
(€2350)
€875
(€3225)
HR++ glas€250
(€2375)
€310
(€3950)
€375
(€5400)
isolatie achel 3930

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Achel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Achel isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Hamont-Achel

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hamont-Achel in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamont-Achel
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Achel wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Achel voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Achel. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment