Woning isoleren Vinderhoute

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vinderhoute? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van platte dak en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je diverse informatie over isolatie Vinderhoute. We bespreken thema’s als triple glas en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vinderhoute-9921

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Veel lokale specialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9921
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3564,50077258285 kWh
Gemiddelde energierekening€170,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Vinderhoute te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vinderhoute is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vinderhoute kost doorgaans €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het rendement is circa €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog een aantal alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vinderhoute (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Vinderhoute is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 p/jaar. Op deze website check je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vinderhoute. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€875
(€6800)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€285
(€1700)
€335
(€3250)
Spouwmuur€185
(€850)
€510
(€2375)
€890
(€3100)
HR++ glas€205
(€2625)
€270
(€3650)
€445
(€4950)
isolatie vinderhoute 9921

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vinderhoute?

Waarom zou ik mijn huis in Vinderhoute isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Lievegem

Met behulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lievegem aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Vinderhoute wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vinderhoute voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Vinderhoute. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment