Woning isoleren Ursel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ursel? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met handige informatie over isolatie Ursel. We bespreken vraagstukken over isolatie van muren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ursel-9910

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder ongedierte
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9910
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3563,8759353461 kWh
Gemiddelde energierekening€170,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Ursel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ursel is voordeling (al vanaf +/- € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €220 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ursel kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Dit levert op circa €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we meerdere alternatieve mogelijkheden. Hierna beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ursel (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Ursel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ursel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€595
(€7400)
€1030
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€290
(€2500)
€355
(€3050)
Spouwmuur€345
(€1025)
€450
(€2175)
€820
(€3100)
HR++ glas€250
(€2550)
€330
(€3350)
€350
(€4450)
isolatie ursel 9910

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ursel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ursel isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en dat bespaart tot €250 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be check je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Aalter

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Aalter in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aalter
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ursel wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Ursel voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Ursel. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment