Woning isoleren Vurste

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vurste? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als bijv. isolatie van schuine dak of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Vurste. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vurste-9890

 • Investering snel terugverdiend
 • Geen vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3563,25109810934 kWh
Gemiddelde energierekening€170,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref jij de meest rendabele acties om jouw woning in Vurste te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vurste is voordeling (vanaf zo’n € 830 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vurste kost je zo’n €5900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1010. De besparing loopt op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Hiermee bespaar je ong. €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we verschillende interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vurste (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Vurste kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vurste. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€675
(€6700)
€1170
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€255
(€1700)
€380
(€3150)
Spouwmuur€385
(€800)
€680
(€2250)
€825
(€3425)
HR++ glas€220
(€2850)
€270
(€4025)
€400
(€4725)
isolatie vurste 9890

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Vurste?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vurste isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Watz en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat levert gemiddeld op €260 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Gavere

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gavere aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gavere
Het is simpel: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vurste wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vurste voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Vurste. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment