Woning isoleren Landskouter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Landskouter? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties als buitenmuren isoleren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Landskouter. We zoomen in op thema’s als isolerende kozijnen en deuren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-landskouter-9860

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode9860
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3559,50207468879 kWh
Gemiddelde energierekening€170,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Landskouter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Landskouter is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 850 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Landskouter kost ongeveer €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. Het rendement is plusminus €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Landskouter (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Landskouter is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Landskouter. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€815
(€4850)
€1180
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€195
(€2600)
€355
(€3050)
Spouwmuur€350
(€1600)
€600
(€2475)
€920
(€3475)
HR++ glas€200
(€2925)
€260
(€4000)
€365
(€5175)
isolatie landskouter 9860

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Landskouter?

Waarom mijn woning in Landskouter isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Oosterzele

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Oosterzele kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oosterzele
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Landskouter wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Landskouter voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Landskouter. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment