Woning isoleren Dikkelvenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dikkelvenne? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als isolatie van de vloer en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Dikkelvenne. We bespreken topics als isolatie van de vliering en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-dikkelvenne-9890

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3562,62626087258 kWh
Gemiddelde energierekening€170,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de populairste werkzaamheden om je woning in Dikkelvenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dikkelvenne is financieel toegankelijk (vanaf € 730 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1950 en de winst ligt rond de €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dikkelvenne kost plusminus €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11200. Het voordeel is plusminus €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Dikkelvenne (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Dikkelvenne is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Dikkelvenne. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€645
(€4500)
€940
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€220
(€2300)
€385
(€3600)
Spouwmuur€225
(€925)
€460
(€2200)
€940
(€3025)
HR++ glas€250
(€1925)
€315
(€3750)
€425
(€5050)
isolatie dikkelvenne 9890

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Dikkelvenne?

Waarom zou ik mijn woning in Dikkelvenne isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Gavere

Mede door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gavere voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gavere
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dikkelvenne wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dikkelvenne voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Dikkelvenne. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment