Woning isoleren Waarschoot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Waarschoot? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Waarschoot. Denk aan zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-waarschoot-9950

 • Lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9950
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3566,6877029115 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Waarschoot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waarschoot is betaalbaar (al vanaf € 890 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €280, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Waarschoot kost om en nabij de €5450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Daarmee bespaar je zo’n €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal mogelijke vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Waarschoot (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Waarschoot is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 (jaarlijks). Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Waarschoot. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€855
(€7350)
€950
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€285
(€2300)
€310
(€3000)
Spouwmuur€230
(€1625)
€650
(€2700)
€830
(€3650)
HR++ glas€245
(€2700)
€265
(€3800)
€390
(€5375)
isolatie waarschoot 9950

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Waarschoot?

Waarom juist nu mijn huis in Waarschoot isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en geeft een besparing van €340 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Lievegem

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lievegem kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waarschoot wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Waarschoot voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Waarschoot. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment