Woning isoleren Zomergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zomergem? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Zomergem. We staan stil bij items als de garage isoleren en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-zomergem-9930

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Ook geluidswerend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9930
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik3564,81319120123 kWh
Gemiddelde energierekening€170,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind jij de interessantste toepassingen om je woning in Zomergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zomergem is goed te betalen (rond de € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1950 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, steenwol, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zomergem kost doorgaans €5250. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het rendement is zo’n €990, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zomergem (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Zomergem kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Zomergem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€765
(€4550)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€215
(€1700)
€360
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1650)
€430
(€2025)
€945
(€3100)
HR++ glas€240
(€2550)
€270
(€3625)
€385
(€5275)
isolatie zomergem 9930

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Zomergem?

Waarom mijn woning in Zomergem isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, dat betekent een winst van 240 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Lievegem

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Lievegem voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zomergem wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zomergem voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zomergem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment