Woning isoleren Ronsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ronsele? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als isolatie van de binnengevel of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Ronsele. We gaan aan de slag met thema’s als vliering isoleren en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ronsele-9932

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9932
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3565,43802843799 kWh
Gemiddelde energierekening€170,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Ronsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ronsele is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 970 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €2000 en de winst ligt rond de €245 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ronsele kost om en nabij de €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1180. Het rendement is al snel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op plusminus €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ronsele (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Ronsele is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat is dus al gauw €1000 p/jaar. Onderstaand vind je de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Ronsele. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3200)
€805
(€4800)
€1100
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€240
(€1600)
€400
(€3300)
Spouwmuur€290
(€925)
€420
(€2250)
€905
(€3175)
HR++ glas€245
(€2325)
€325
(€3175)
€380
(€5225)
isolatie ronsele 9932

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ronsele?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ronsele isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Lievegem

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lievegem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ronsele wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ronsele voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Ronsele. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment