Woning isoleren Kluizen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kluizen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals spouwmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Kluizen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-kluizen-9940

 • Minder energielasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Minder ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3566,06286567475 kWh
Gemiddelde energierekening€171,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire stappen om jouw woning in Kluizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kluizen is aantrekkelijk (vanaf € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kluizen kost gemiddeld €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Je profiteert van circa €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verschillende interessante vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Kluizen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Kluizen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kluizen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4100)
€705
(€5900)
€940
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€205
(€2000)
€315
(€3200)
Spouwmuur€180
(€1725)
€550
(€2550)
€905
(€3125)
HR++ glas€235
(€1825)
€310
(€3650)
€425
(€4975)
isolatie kluizen 9940

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kluizen?

Waarom juist nu mijn huis in Kluizen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en geeft een besparing van €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website check je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Evergem

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Evergem meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Evergem
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Kluizen wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Kluizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Kluizen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment