Woning isoleren Bilstain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bilstain? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bilstain. We gaan aan de slag met topics als radiatorfolie en lambda waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bilstain-4831

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteLimbourg
Postcode4831
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€174,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Bilstain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bilstain is voordeling (plusminus € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (kosten december 2023).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1750 en de winst ligt rond de €205 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bilstain kost ongeveer €5650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Je profiteert van circa €890 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er allerlei alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Bilstain (december 2023)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Bilstain kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be tref je de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bilstain. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€635
(€6500)
€1000
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€245
(€1800)
€330
(€3500)
Spouwmuur€210
(€1125)
€540
(€2450)
€935
(€3150)
HR++ glas€220
(€1825)
€300
(€4000)
€390
(€5400)
isolatie bilstain 4831

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bilstain?

Waarom zou ik mijn huis in Bilstain isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Limbourg

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Limbourg aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Limbourg
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Bilstain wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bilstain voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bilstain. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment