Woning isoleren Polleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Polleur? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals vloerisolatie of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Polleur. Je kunt denken aan topics als je spouwmuur isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-polleur-4800

 • Besparen op energienota
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Voor elk budget
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4800
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€173,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Polleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Polleur is voordeling (rond de € 770 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en het bespaart circa €235, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Polleur kost zo’n €5650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11500. Je profiteert van plusminus €790 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog een aantal rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Polleur (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Polleur kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €1450 p/jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Polleur. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€805
(€6100)
€950
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€250
(€1950)
€350
(€3300)
Spouwmuur€385
(€1400)
€490
(€1925)
€945
(€3275)
HR++ glas€220
(€1850)
€300
(€3825)
€435
(€4800)
isolatie polleur 4800

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Polleur?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Polleur isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat bespaart tot €290 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Verviers

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Verviers kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan Polleur wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Polleur voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Polleur. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment