Woning isoleren Rocherath

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rocherath? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de vloer of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Rocherath. We zoomen in op topics als spouwmuren isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-rocherath-4761

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Duurzame investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteBüllingen
Postcode4761
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€178,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste acties om je woning in Rocherath te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rocherath is aantrekkelijk (ongeveer € 710 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €240 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rocherath kost plusminus €5550. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op zo’n €770 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verschillende rendabele mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Rocherath (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Rocherath is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rocherath. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4300)
€815
(€7350)
€1080
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€270
(€2000)
€320
(€3200)
Spouwmuur€285
(€1575)
€610
(€1950)
€950
(€3275)
HR++ glas€225
(€2575)
€325
(€3725)
€350
(€5200)
isolatie rocherath 4761

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rocherath?

Waarom zou ik mijn huis in Rocherath isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en besparen tot €280 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Büllingen

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Büllingen voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Büllingen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Rocherath wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rocherath voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Rocherath. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment