Woning isoleren Limbourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Limbourg? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Limbourg. We gaan aan de slag met topics als isolatie van muren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-limbourg-4830

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dempt het geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteLimbourg
Postcode4830
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€174,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Limbourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Limbourg is betaalbaar (plusminus € 940 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €260 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Limbourg kost +/- €4950. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De potentiële besparing ligt op €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. De winst is ong. €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog een aantal rendabele opties. Hierna benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Limbourg (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Limbourg is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. De besparing komt neer op €1450 op jaarbasis. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Limbourg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€635
(€5900)
€1150
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€205
(€2000)
€310
(€3350)
Spouwmuur€280
(€1600)
€590
(€2500)
€800
(€3600)
HR++ glas€235
(€2450)
€305
(€3625)
€385
(€4750)
isolatie limbourg 4830

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Limbourg?

Waarom juist nu mijn huis in Limbourg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en besparen tot €325 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Limbourg

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Limbourg aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Limbourg
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Limbourg wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Limbourg voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Limbourg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment