Woning isoleren Heusy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heusy? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals spouwmuren isoleren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Heusy. Bijvoorbeeld topics als plat dak isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-heusy-4802

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4802
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de interessantste methodes om je woning in Heusy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heusy kan zeer goedkoop (al vanaf € 970 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1650 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heusy kost doorgaans €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. De winst is circa €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we meerdere rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heusy (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Heusy kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. Dat is dus al gauw €1300 op jaarbasis. Hieronder tref je de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Heusy. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€775
(€4500)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€195
(€1950)
€320
(€3250)
Spouwmuur€265
(€1050)
€560
(€2000)
€890
(€3100)
HR++ glas€220
(€1850)
€290
(€3875)
€430
(€5300)
isolatie heusy 4802

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Heusy?

Waarom juist nu mijn huis in Heusy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, dat betekent een winst van 320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Verviers

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Verviers aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Heusy wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heusy voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Heusy. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment