Woning isoleren Lambermont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lambermont? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen zoals triple glas of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Lambermont. Je kunt denken aan zaken als spouwmuurisolatie en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lambermont-4800

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4800
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€180,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Lambermont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lambermont is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 750 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lambermont kost doorgaans €5650. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Daarmee bespaar je ongeveer €750 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Lambermont (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Lambermont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 p/jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lambermont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€685
(€5200)
€950
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€225
(€1800)
€305
(€3100)
Spouwmuur€390
(€800)
€590
(€1975)
€935
(€3525)
HR++ glas€220
(€2550)
€310
(€3200)
€350
(€4550)
isolatie lambermont 4800

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lambermont?

Waarom zou ik mijn woning in Lambermont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en besparen tot €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Verviers

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Verviers meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Lambermont wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Lambermont voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Lambermont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment