Woning isoleren Goé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Goé? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen als de spouw isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Goé. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als radiatorfolie aanbrengen en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-goe-4834

 • Minder energielasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuik
GemeenteLimbourg
Postcode4834
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€174,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest populaire stappen om je woning in Goé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Goé is financieel toegankelijk (vanaf € 900 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1900 en het resultaat is zo’n €240 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Goé kost +/- €5900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het rendement is ongeveer €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we meerdere populaire alternatieven. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Goé (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Goé kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Goé. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€785
(€4800)
€1140
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€215
(€2300)
€385
(€3200)
Spouwmuur€240
(€1000)
€570
(€2725)
€945
(€3075)
HR++ glas€230
(€2875)
€305
(€4175)
€380
(€4525)
isolatie goe 4834

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Goé?

Waarom mijn woning in Goé isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Limbourg

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Limbourg in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Limbourg
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Goé wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Goé voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Goé. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment