Woning isoleren Petit-Rechain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Petit-Rechain? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als de spouw isoleren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over isolatie Petit-Rechain. Bijvoorbeeld vraagstukken over dakkapel isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-petit-rechain-4800

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder last van vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4800
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€173,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Petit-Rechain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Petit-Rechain is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 910 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1975 en het bespaart circa €195 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Petit-Rechain kost ongeveer €5600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ongeveer €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we allerlei rendabele vormen. Hierna bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Petit-Rechain (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Petit-Rechain kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Petit-Rechain. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€625
(€6550)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€235
(€1900)
€355
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1150)
€670
(€2475)
€780
(€3625)
HR++ glas€195
(€2700)
€285
(€3100)
€380
(€5400)
isolatie petit-rechain 4800

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Petit-Rechain?

Waarom mijn woning in Petit-Rechain isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Mega of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en dat levert gemiddeld op €255 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Verviers

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Verviers in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Petit-Rechain wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Petit-Rechain voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Petit-Rechain. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment