Woning isoleren Meyerode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Meyerode? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering als bijv. het dak isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Meyerode. Je kunt denken aan zaken als schuimstrips en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meyerode-4770

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • Duurzame investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteAmel
Postcode4770
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€178,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk je de meest interessante stappen om je woning in Meyerode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Meyerode is goed te betalen (ongeveer € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Meyerode kost om en nabij de €5150. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. De besparing loopt op tot €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Hiermee bespaar je ong. €850, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog een aantal rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Meyerode (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Meyerode is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Meyerode. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€755
(€6550)
€950
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€205
(€1550)
€375
(€3450)
Spouwmuur€385
(€1675)
€610
(€1975)
€810
(€3075)
HR++ glas€210
(€2650)
€340
(€3650)
€420
(€4725)
isolatie meyerode 4770

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meyerode?

Wat is het voordeel van mijn woning in Meyerode isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat levert gemiddeld op €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Amel

Dankzij de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Amel aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Amel
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Meyerode wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meyerode voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meyerode. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment