Woning isoleren Stembert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Stembert? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je bruikbare informatie over isolatie Stembert. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van platte dak en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-stembert-4801

 • Besparen op energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteVerviers
Postcode4801
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€173,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Stembert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stembert kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 890 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en je bespaart al snel €210 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Stembert kost +/- €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12500. Je profiteert van ongeveer €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er meerdere populaire vormen. Hierna bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Stembert (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Stembert is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Stembert. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3150)
€705
(€6500)
€1080
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€200
(€1900)
€355
(€3200)
Spouwmuur€315
(€825)
€650
(€2800)
€935
(€3250)
HR++ glas€235
(€1900)
€340
(€4175)
€385
(€4825)
isolatie stembert 4801

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Stembert?

Waarom mijn woning in Stembert isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, dat betekent een winst van 350 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Verviers

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Verviers op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verviers
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Stembert wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Stembert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Stembert. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment