Woning isoleren Andrimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Andrimont? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als isolatie van de bodem of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Andrimont. Je komt meer te weten over zaken als isolerende raamfolie en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-andrimont-4821

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteDison
Postcode4821
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Andrimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Andrimont is interessant (gemiddeld zo’n € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1625 en de winst ligt rond de €285 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Andrimont kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12900. Daarmee bespaar je circa €950 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere populaire uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Andrimont (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Andrimont is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Andrimont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€825
(€7350)
€1190
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€200
(€2450)
€390
(€3300)
Spouwmuur€250
(€1550)
€420
(€1950)
€940
(€3375)
HR++ glas€245
(€1925)
€290
(€4275)
€370
(€4700)
isolatie andrimont 4821

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Andrimont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Andrimont isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat levert gemiddeld op €280 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Dison

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dison in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dison
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Andrimont wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Andrimont voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Andrimont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment