Woning isoleren Pellaines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Pellaines? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna check je diverse informatie over isolatie Pellaines. We gaan aan de slag met thema’s als isolerende kozijnen en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-pellaines-4287

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteLincent
Postcode4287
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€168,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand vind jij de populairste acties om een woning in Pellaines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pellaines is voordeling (al vanaf +/- € 830 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Pellaines kost +/- €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het rendement is ongeveer €780 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we allerlei alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Pellaines (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Pellaines kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pellaines. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3250)
€605
(€4950)
€1070
(€9900)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€255
(€1750)
€335
(€2900)
Spouwmuur€200
(€1325)
€600
(€2300)
€855
(€3450)
HR++ glas€195
(€2100)
€325
(€4225)
€420
(€4875)
isolatie pellaines 4287

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Pellaines?

Waarom zou ik mijn huis in Pellaines isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en besparen tot €325 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Lincent

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lincent kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lincent
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Pellaines wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Pellaines voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Pellaines. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment