Woning isoleren Lincent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lincent? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de schuur en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Lincent. We staan stil bij zaken als isolatie van de vloer en purschuim. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lincent-4287

 • Veel geld besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Weinig geluid in de woning
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteLincent
Postcode4287
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Lincent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lincent is betaalbaar (al vanaf € 760 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1950 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lincent kost plusminus €5400. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11300. De winst is ongeveer €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene rendabele opties. Hieronder vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Lincent (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Lincent is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lincent. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€835
(€6600)
€1180
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€190
(€2400)
€400
(€3400)
Spouwmuur€325
(€1200)
€640
(€2225)
€830
(€3350)
HR++ glas€250
(€1925)
€280
(€4125)
€410
(€4450)
isolatie lincent 4287

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lincent?

Waarom juist nu mijn huis in Lincent isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en geeft een besparing van €245 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Lincent

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lincent kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lincent
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Lincent wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Lincent voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Lincent. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment