Woning isoleren Avekapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Avekapelle? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Avekapelle. We zoomen in op onderwerpen als de schuur isoleren en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-avekapelle-8630

 • Een structureel lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek je de meest toegepaste acties om een woning in Avekapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Avekapelle is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 860 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Avekapelle kost plusminus €4500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. De winst is plusminus €870 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verscheidene rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Avekapelle (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Avekapelle kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat komt neer op €1300 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Avekapelle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€845
(€4500)
€1190
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€180
(€2200)
€345
(€3050)
Spouwmuur€330
(€1250)
€700
(€2800)
€870
(€3075)
HR++ glas€200
(€1875)
€325
(€3375)
€420
(€4500)
isolatie avekapelle 8630

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Avekapelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Avekapelle isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna tref je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Brico, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Veurne

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Veurne aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Avekapelle wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Avekapelle voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Avekapelle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment