Woning isoleren Lontzen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lontzen? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering als isolatie van de bodem of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Lontzen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lontzen-4710

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteLontzen
Postcode4710
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€173,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk je de populairste methodes om jouw woning in Lontzen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lontzen is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lontzen kost +/- €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het voordeel is ong. €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lontzen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Lontzen is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lontzen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€805
(€5350)
€1020
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€280
(€1550)
€375
(€3200)
Spouwmuur€230
(€1375)
€730
(€2425)
€915
(€3025)
HR++ glas€200
(€1925)
€295
(€4150)
€360
(€4900)
isolatie lontzen 4710

Plaatsen in de buurt:

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lontzen?

Waarom mijn woning in Lontzen isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Lontzen

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lontzen aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lontzen
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Lontzen wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Lontzen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Lontzen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment