Woning isoleren Houtain-Saint-Siméon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Houtain-Saint-Siméon? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Houtain-Saint-Siméon. Dit kan gaan om zaken als de vloer isoleren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-houtain-saint-simeon-4682

 • Lagere stookkosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode4682
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Houtain-Saint-Siméon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Houtain-Saint-Siméon is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 880 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Houtain-Saint-Siméon kost +/- €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De potentiële besparing ligt op €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Je profiteert van plusminus €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Houtain-Saint-Siméon (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Houtain-Saint-Siméon is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Hieronder vind je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Houtain-Saint-Siméon. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€635
(€7300)
€1090
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€260
(€2450)
€395
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1700)
€620
(€2425)
€875
(€3575)
HR++ glas€190
(€2775)
€285
(€3525)
€355
(€5350)
isolatie houtain-saint-simeon 4682

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Houtain-Saint-Siméon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Houtain-Saint-Siméon isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, waarbij u een besparing realiseert van €285 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Oupeye

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oupeye meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oupeye
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Houtain-Saint-Siméon wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Houtain-Saint-Siméon voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Houtain-Saint-Siméon. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment