Woning isoleren Sint-Lambrechts-Herk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Lambrechts-Herk? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Lambrechts-Herk. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als binnenmuren isoleren en steenwol. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-lambrechts-herk-3500

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3500
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Sint-Lambrechts-Herk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Lambrechts-Herk is financieel toegankelijk (om en nabij de € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €185 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint-Lambrechts-Herk kost zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Daarmee bespaar je ongeveer €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er verscheidene alternatieve opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Lambrechts-Herk (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Sint-Lambrechts-Herk is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Lambrechts-Herk. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€655
(€7050)
€1230
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€295
(€2300)
€350
(€3200)
Spouwmuur€280
(€925)
€720
(€2725)
€935
(€3475)
HR++ glas€190
(€2575)
€325
(€3825)
€360
(€5100)
isolatie sint-lambrechts-herk 3500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Lambrechts-Herk?

Waarom zou ik mijn huis in Sint-Lambrechts-Herk isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, dat betekent een winst van 260 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Hasselt

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hasselt kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Sint-Lambrechts-Herk wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Lambrechts-Herk voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Lambrechts-Herk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment