Woning isoleren Donk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Donk? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Donk. Je kunt denken aan vraagstukken over plat dak isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-donk-3540

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • U stoot minder CO2 uit
 • Speciale groene leningen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode3540
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje zie je de meest rendabele methodes om jouw woning in Donk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Donk is betaalbaar (al vanaf € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Donk kost om en nabij de €5250. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het rendement is om en nabij €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er nog meer interessante alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Donk (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Donk is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. De besparing komt neer op €1275 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Donk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€835
(€5300)
€1220
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€180
(€2150)
€380
(€3250)
Spouwmuur€260
(€925)
€660
(€2450)
€835
(€3500)
HR++ glas€240
(€2875)
€325
(€3375)
€435
(€5075)
isolatie donk 3540

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Donk?

Waarom mijn woning in Donk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en besparen tot €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Herk-De-Stad

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Herk-De-Stad aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herk-De-Stad
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Donk wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Donk voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Donk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment