Woning isoleren Diegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Diegem? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen als dakisolatie en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Diegem. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van muren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-diegem-1831

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder geluidsoverlast
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMachelen
Postcode1831
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€166,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de meest populaire stappen om je woning in Diegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Diegem is goedkoop (al vanaf +/- € 810 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1950 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Diegem kost om en nabij de €4650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je grofweg €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Diegem (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Diegem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Diegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€845
(€4950)
€1030
(€9200)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€285
(€2450)
€360
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1075)
€500
(€2300)
€860
(€3150)
HR++ glas€210
(€2725)
€325
(€3800)
€400
(€4850)
isolatie diegem 1831

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Diegem?

Waarom mijn woning in Diegem isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Machelen

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Machelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Machelen
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Diegem wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Diegem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Diegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment