Woning isoleren Machelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Machelen? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de kruipruimte of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Machelen. Dit gaan om bijvoorbeeld items als naden en kieren dichten en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-machelen-1830

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMachelen
Postcode1830
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€161,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest interessante onderdelen om een woning in Machelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Machelen kan erg voordelig (plusminus € 960 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1700 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Machelen kost plusminus €5050. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Dit levert op pakweg €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verscheidene mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Machelen (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Machelen is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Machelen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3350)
€875
(€6800)
€1050
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€200
(€2350)
€365
(€3500)
Spouwmuur€290
(€1675)
€580
(€2275)
€875
(€3400)
HR++ glas€235
(€2000)
€300
(€3025)
€385
(€5025)
isolatie machelen 1830

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Machelen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Machelen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en geeft een besparing van €335 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Machelen

Met hulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Machelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Machelen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Machelen wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Machelen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Machelen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment