Woning isoleren Borchtlombeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Borchtlombeek? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Borchtlombeek. We staan stil bij thema’s als buisisolatie en steenwol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-borchtlombeek-1761

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode1761
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€165,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref jij de meest populaire acties om jullie woning in Borchtlombeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Borchtlombeek is voordeling (vanaf zo’n € 940 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het bespaart circa €185 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Borchtlombeek kost zo’n €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Het rendement is plusminus €900 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal mogelijke vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Borchtlombeek (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Borchtlombeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Borchtlombeek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€785
(€4600)
€910
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€185
(€2300)
€325
(€2900)
Spouwmuur€190
(€1625)
€600
(€2150)
€795
(€3350)
HR++ glas€200
(€1850)
€315
(€4250)
€390
(€5000)
isolatie borchtlombeek 1761

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Borchtlombeek?

Waarom juist nu mijn huis in Borchtlombeek isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en geeft een besparing van €230 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Roosdaal

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Roosdaal aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Roosdaal
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Borchtlombeek wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Borchtlombeek voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Borchtlombeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment