Woning isoleren Teralfene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Teralfene? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Teralfene. We bespreken items als radiatorfolie plaatsen en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-teralfene-1790

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder problemen met vocht
 • Verantwoorde investering
 • Voor elk budget
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Teralfene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Teralfene is goed te betalen (vanaf € 980 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1650 en de besparing loopt op tot €245 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Teralfene kost plusminus €5750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Dit levert op grofweg €960 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog meer mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Teralfene (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Teralfene is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Teralfene. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€745
(€5500)
€1090
(€8200)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€280
(€2050)
€390
(€3250)
Spouwmuur€360
(€1525)
€750
(€2775)
€840
(€3500)
HR++ glas€235
(€2550)
€265
(€4075)
€360
(€4625)
isolatie teralfene 1790

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Teralfene?

Waarom mijn woning in Teralfene isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat levert gemiddeld op €340 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Affligem

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Affligem meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Affligem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Teralfene wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Teralfene voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Teralfene. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment