Woning isoleren Essene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Essene? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Essene. Je komt meer te weten over zaken als vloerisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-essene-1790

 • Besparen op energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder geluidsoverlast
 • Beter energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de populairste toepassingen om een woning in Essene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Essene kan erg voordelig (vanaf plusminus € 980 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1775 en de besparing loopt op tot €235 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Essene kost gemiddeld €5700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Het voordeel is ongeveer €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Essene (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Essene kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Essene. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3200)
€615
(€7450)
€1060
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€290
(€1700)
€370
(€3400)
Spouwmuur€195
(€1050)
€470
(€2725)
€855
(€3625)
HR++ glas€195
(€1950)
€325
(€3600)
€355
(€4950)
isolatie essene 1790

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Essene?

Waarom mijn woning in Essene isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Affligem

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Affligem aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Affligem
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Essene wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Essene voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Essene. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment