Woning isoleren Odeigne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Odeigne? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Odeigne. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als tochtprofielen en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-odeigne-6960

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteManhay
Postcode6960
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€169,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Odeigne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Odeigne is goed te betalen (vanaf € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Odeigne kost ongeveer €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het voordeel is pakweg €760 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Odeigne (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Odeigne is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat komt neer op €800 p/jaar. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Odeigne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€665
(€7050)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€295
(€2150)
€340
(€2800)
Spouwmuur€185
(€1750)
€430
(€2650)
€915
(€3250)
HR++ glas€240
(€2775)
€310
(€4300)
€355
(€4600)
isolatie odeigne 6960

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Odeigne?

Waarom mijn woning in Odeigne isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en dat levert gemiddeld op €215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Manhay

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Manhay kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Manhay
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Odeigne wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Odeigne voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Odeigne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment