Woning isoleren Grune

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grune? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel als spouwmuurisolatie of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Grune. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-grune-6952

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6952
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Grune te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grune is aantrekkelijk beginnend bij € 820 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1825 en de winst ligt rond de €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grune kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11300. Je profiteert van pakweg €940 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Grune (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Grune kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. Dat komt neer op €1000 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Grune. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4200)
€695
(€7400)
€1110
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€270
(€2600)
€300
(€2950)
Spouwmuur€185
(€1725)
€520
(€2450)
€905
(€3600)
HR++ glas€220
(€2775)
€340
(€3225)
€405
(€4575)
isolatie grune 6952

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grune?

Waarom zou ik mijn woning in Grune isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Nassogne

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Nassogne aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Grune wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grune voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Grune. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment