Woning isoleren Borlon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Borlon? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen zoals dakisolatie of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Borlon. We zoomen in op zaken als naden en kieren dichten en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-borlon-6941

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dempt het geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode6941
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Borlon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Borlon is aantrekkelijk (al vanaf € 760 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1825 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Borlon kost zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Dit levert op pakweg €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende aantrekkelijke opties. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Borlon (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Borlon is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per 12 maanden. Hierna check je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Borlon. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€595
(€6500)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€270
(€1700)
€355
(€3500)
Spouwmuur€295
(€925)
€750
(€2375)
€820
(€3175)
HR++ glas€190
(€2000)
€320
(€3275)
€405
(€4925)
isolatie borlon 6941

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Borlon?

Waarom juist nu mijn huis in Borlon isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en geeft een besparing van €315 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Durbuy

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Durbuy meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Borlon wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Borlon voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Borlon. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment