Woning isoleren Marchin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Marchin? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de binnengevel en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Marchin. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en purschuim. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-marchin-4570

 • Veel geld besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteMarchin
Postcode4570
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind je de meest rendabele methodes om je woning in Marchin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Marchin is goedkoop beginnend bij € 720 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Marchin kost je zo’n €4800. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is om en nabij €780 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Marchin (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Marchin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Marchin. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3650)
€675
(€5600)
€1120
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€285
(€1550)
€390
(€2700)
Spouwmuur€320
(€1100)
€730
(€2150)
€805
(€3325)
HR++ glas€230
(€2175)
€330
(€3925)
€370
(€5300)
isolatie marchin 4570

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Marchin?

Wat is het voordeel van mijn woning in Marchin isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en dat levert gemiddeld op €315 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Marchin

Mede door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Marchin aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Marchin
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Marchin wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Marchin voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Marchin. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment