Woning isoleren Tinlot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tinlot? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals vliering isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Tinlot. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tochtprofielen en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-tinlot-4557

 • Minder energielasten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode4557
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€170,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Tinlot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tinlot is goedkoop (om en nabij de € 720 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tinlot kost +/- €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. De winst is om en nabij €910 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we allerlei alternatieve vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Tinlot (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Tinlot kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De besparing komt neer op €1375 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Tinlot. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€825
(€5450)
€910
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€285
(€1700)
€395
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1375)
€590
(€2475)
€825
(€3600)
HR++ glas€210
(€2900)
€300
(€3950)
€385
(€5150)
isolatie tinlot 4557

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tinlot?

Waarom moet ook ik mijn huis in Tinlot isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en dat levert gemiddeld op €230, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Tinlot

Dankzij de huidige premies worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tinlot in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tinlot
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tinlot wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tinlot voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Tinlot. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment