Woning isoleren Verlaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Verlaine? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als dubbel glas of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Verlaine. We zoomen in op thema’s als tussenwanden isoleren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-verlaine-4537

 • Lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteVerlaine
Postcode4537
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€170,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de populairste onderdelen om een woning in Verlaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Verlaine is goed te betalen (al vanaf +/- € 720 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen fluctueren rond de €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Verlaine kost gemiddeld €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog een aantal aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Verlaine (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Verlaine is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Verlaine. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€805
(€5050)
€990
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€185
(€2200)
€325
(€3150)
Spouwmuur€330
(€925)
€580
(€2400)
€890
(€3050)
HR++ glas€225
(€1975)
€320
(€3675)
€440
(€4625)
isolatie verlaine 4537

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Verlaine?

Waarom moet ook ik mijn huis in Verlaine isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Luminus en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en dat bespaart tot €325 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Verlaine

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Verlaine aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verlaine
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Verlaine wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Verlaine voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Verlaine. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment