Woning isoleren Nandrin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nandrin? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Nandrin. We gaan aan de slag met topics als je dak isoleren en koudeval. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nandrin-4550

 • Besparen op energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Weinig last van geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode4550
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€170,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de meest toegepaste manieren om je woning in Nandrin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nandrin is interessant (vanaf zo’n € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €195 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1725 en het bespaart circa €230 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Nandrin kost gemiddeld €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Je profiteert van grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog enkele mogelijke opties. Hieronder behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Nandrin (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Nandrin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De besparing komt neer op €1125 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nandrin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€775
(€7450)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€210
(€2050)
€375
(€2800)
Spouwmuur€230
(€1150)
€450
(€2675)
€945
(€3250)
HR++ glas€195
(€1975)
€290
(€3250)
€425
(€5225)
isolatie nandrin 4550

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Nandrin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Nandrin isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Nandrin

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Nandrin meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Nandrin
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nandrin wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nandrin voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Nandrin. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment