Woning isoleren Muizen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Muizen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals isolatie van de binnengevel of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna lees je handige informatie over isolatie Muizen. Bijvoorbeeld items als de schuur isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-muizen-2812

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2812
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€175,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest rendabele acties om jouw woning in Muizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Muizen is voordeling (al vanaf +/- € 830 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1825 en het rendement ligt op zo’n €205 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Muizen kost om en nabij de €5850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het voordeel is grofweg €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Muizen (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Muizen is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Muizen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€645
(€6950)
€960
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€170
(€2500)
€360
(€3250)
Spouwmuur€200
(€825)
€600
(€2800)
€875
(€3425)
HR++ glas€240
(€2875)
€315
(€3375)
€450
(€4575)
isolatie muizen 2812

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Muizen?

Waarom zou ik mijn woning in Muizen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Luminus en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Mechelen

Door te profiteren van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Mechelen kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Mechelen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Muizen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Muizen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Muizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment