Woning isoleren Hombeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hombeek? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. gevelisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je diverse informatie over isolatie Hombeek. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van schuine dak en ventilatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hombeek-2811

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2811
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna zie je de interessantste acties om jullie woning in Hombeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hombeek kan zeer goedkoop (al vanaf € 860 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de besparing loopt op tot €205, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hombeek kost plusminus €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. De winst is grofweg €800 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal interessante opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hombeek (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Hombeek is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 p/jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Hombeek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3400)
€605
(€6800)
€1150
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€260
(€1900)
€300
(€2800)
Spouwmuur€235
(€1550)
€440
(€2675)
€835
(€3100)
HR++ glas€215
(€2675)
€315
(€3875)
€405
(€4425)
isolatie hombeek 2811

Plaatsen in de buurt:

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hombeek?

Waarom zou ik mijn woning in Hombeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Mechelen

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Mechelen aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mechelen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hombeek wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hombeek voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hombeek. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment