Woning isoleren Wilrijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wilrijk? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Wilrijk. Bijvoorbeeld zaken als radiatorfolie aanbrengen en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wilrijk-2610

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2610
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€174,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Wilrijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wilrijk is goed te betalen beginnend bij € 830 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1750 en de besparing loopt op tot €280, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wilrijk kost om en nabij de €4550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13500. Hiermee bespaar je zo’n €990 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. Hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Wilrijk (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Wilrijk is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per 12 maanden. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Wilrijk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€605
(€4500)
€1250
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€260
(€2450)
€385
(€3200)
Spouwmuur€225
(€1575)
€540
(€2250)
€795
(€3200)
HR++ glas€230
(€2525)
€270
(€4075)
€420
(€4575)
isolatie wilrijk 2610

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wilrijk?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wilrijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, waarbij u een besparing realiseert van €290 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder vind je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Antwerpen

Via de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Antwerpen kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wilrijk wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wilrijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wilrijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment