Woning isoleren Meerhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Meerhout? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals de gevel isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Meerhout. Je leest uitvoerig over vraagstukken over buitenmuren isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meerhout-2450

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dempt het geluid
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteMeerhout
Postcode2450
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop lees jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Meerhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meerhout is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 920 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Meerhout kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12600. Dit levert op zo’n €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Meerhout (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Meerhout kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Meerhout. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€635
(€4850)
€990
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€190
(€2400)
€385
(€3200)
Spouwmuur€175
(€1675)
€540
(€2375)
€890
(€3100)
HR++ glas€190
(€2775)
€265
(€3725)
€395
(€4575)
isolatie meerhout 2450

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Meerhout?

Waarom zou ik mijn huis in Meerhout isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Meerhout

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Meerhout kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Meerhout
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Meerhout wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Meerhout voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Meerhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment