Woning isoleren Mesen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mesen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als isolatie van de schuur en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Mesen. Bijvoorbeeld topics als schuimstrips en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mesen-8957

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Dempt het geluid
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMesen
Postcode8957
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Mesen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mesen is voordeling (ongeveer € 720 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €205 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1875 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mesen kost gemiddeld €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Hiermee bespaar je om en nabij €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog enkele rendabele opties. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mesen (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Mesen is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Mesen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3100)
€635
(€7400)
€1060
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€195
(€1550)
€330
(€3300)
Spouwmuur€245
(€1150)
€660
(€2250)
€880
(€3125)
HR++ glas€235
(€2075)
€305
(€3400)
€365
(€4700)
isolatie mesen 8957

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mesen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mesen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Dema, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Mesen

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Mesen voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mesen
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Mesen wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mesen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Mesen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment