Woning isoleren Heuvelland

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Heuvelland? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals muren isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Heuvelland. We bespreken topics als spouwmuren isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-heuvelland-8950

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8950
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€166,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Heuvelland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heuvelland kan zeer goedkoop (ongeveer € 710 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €275 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heuvelland kost gemiddeld €5450. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. De winst is pakweg €770, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heuvelland (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Heuvelland kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Heuvelland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€595
(€5650)
€1080
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€270
(€2650)
€365
(€2850)
Spouwmuur€330
(€1675)
€640
(€2250)
€815
(€3275)
HR++ glas€230
(€2750)
€340
(€3125)
€370
(€5300)
isolatie heuvelland 8950

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Heuvelland?

Waarom moet ook ik mijn huis in Heuvelland isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en geeft een besparing van €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Heuvelland

Mede door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Heuvelland voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder kom je met een isolatieplan Heuvelland wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Heuvelland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Heuvelland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment