Woning isoleren Wervik

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wervik? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen als dakisolatie of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je handige informatie over isolatie Wervik. Je kunt denken aan topics als schuin dak isoleren en subsidie Isolatie april 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wervik-8940

 • Lagere energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWervik
Postcode8940
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek je de meest interessante methodes om jouw woning in Wervik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wervik kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 890 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1675 en je bespaart al snel €250 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wervik kost +/- €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Dit levert op ongeveer €800, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. Hierna vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wervik (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Wervik is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Wervik. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€605
(€4750)
€1010
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€275
(€2600)
€375
(€3500)
Spouwmuur€400
(€1750)
€630
(€2200)
€820
(€3250)
HR++ glas€230
(€2900)
€330
(€3225)
€405
(€4650)
isolatie wervik 8940

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wervik?

Waarom mijn woning in Wervik isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, dat betekent een winst van 235 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Dema, Big Mat, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Wervik

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wervik op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wervik
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wervik wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wervik voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Wervik. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment