Woning isoleren Menen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Menen? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen als de binnengevel isoleren of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Menen. We gaan aan de slag met onderwerpen als dakkapel isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-menen-8930

 • Lagere energienota
 • Bescherm tegen vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder storende geluiden
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode8930
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€166,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Menen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Menen kan zeer goedkoop (plusminus € 870 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart circa €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Menen kost +/- €5200. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Hiermee bespaar je pakweg €820 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal populaire opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Menen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Menen is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Menen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€885
(€6850)
€1020
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€205
(€2100)
€305
(€3050)
Spouwmuur€250
(€975)
€460
(€2725)
€950
(€3650)
HR++ glas€250
(€1975)
€285
(€4125)
€415
(€5050)
isolatie menen 8930

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Menen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Menen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Watz of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en besparen tot €290 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Menen

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Menen aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Menen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Menen wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Menen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Menen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment